Klager in Zaak-Vannel haalt bakzeil

De klachten tegen een accountant die onderzoek deed naar het faillissement van bouwbedrijf Vannel zijn geheel ongegrond verklaard. Dat vonniste de Accountantskamer, bleek dinsdag.

Bouwbedrijf Vannel uit Eindhoven, met aanverwante ondernemingen, ging begin 2012 failliet. De zaak leidde al tot diverse zittingen bij de tuchtrechter. Eerder werd een accountant berispt wegens het opjutten van crediteuren van het bouwbedrijf. Zijn kantoor klaagde nu de accountant aan die in opdracht van de curator het faillissement onderzocht. De curator concludeerde uiteindelijk dat van onbehoorlijk bestuur bij het bouwbedrijf geen sprake was. De klagers menen dat dit pertinent onjuist is. De beklaagde meende echter dat conclusies van de curator hem niet vallen aan te rekenen. De Accountantskamer neemt die conclusie over.

Ook zou de klager door toedoen van beklaagde onder zware druk zijn gezet. ‘Het komt betrokkene voor dat klaagster er zelf voor gekozen heeft om vorderingen van crediteuren te kopen en allerlei procedures te entameren’, reageerde de beklaagde. Tegen deze weerspreking heeft de klager onvoldoende ingebracht. Volgens de tuchtrechter heeft de beklaagde zijn taak serieus opgevat en is hij gedegen ingegaan op de aan- en opmerkingen van de klager.

 Procedurenummer 14/3184 Wtra AK

[Door: Michiel Satink / Juridisch Persbureau Zwolle]

Lees ook:

 Klagende accountant loopt blauwtje bij CBb
• Goed onderzoek accountant ‘had berisping in Zaak-Vannel voorkomen’
• RA berispt om controle op failliet bouwbedrijf Vannel

 

 

Gerelateerde artikelen