Klacht tegen RA over vervalste handtekening onder opdrachtbevestigingen niet aannemelijk

De tuchtklacht die een voormalig cliënte had ingediend tegen haar accountant, omdat haar handtekening onder opdrachtbevestigingen vervalst zou zijn, is door de Accountantskamer ongegrond verklaard.

De klaagster, die een Grieks restaurant drijft, was door de RA aangespoord om haar achterstallige facturen te betalen. Maar volgens haar zou haar handtekening onder opdrachtbevestigingen vervalst zijn. Daarbij verwees ze naar een in haar opdracht opgesteld rapport van een forensisch schriftexpert.

‘Vanwege het feit dat klaagster heeft erkend wel enig stuk te hebben ondertekend, zij in een emailbericht zelf heeft gesproken over ‘andere afspraken’ en het nodige valt af te dingen op het door haar overgelegde deskundigenrapport, is niet aannemelijk geworden dat betrokkene zich heeft bediend van opdrachtbevestigingen waarop de handtekening van klaagster is vervalst en bijgevolg is niet aannemelijk geworden dat betrokkene over die ondertekening een stelling heeft ingenomen waarvan hij de onjuistheid kende dan wel behoorde te kennen,’ aldus de Accountantskamer. Volgt ongegrondverklaring van de klacht.

Gerelateerde artikelen