Ex-deurwaarder klaagt voor zevende keer tegen accountants

Hoe vaak mag je klagen bij de Accountantskamer? Een uit het vak gezette deurwaarder diende een zevende klacht in tegen twee accountants die zijn praktijk onderzochten. Volgens de raadsvrouw van beklaagden misbruikt de ex-deurwaarder het tuchtrecht.

De deurwaarder is in 2009 eerst geschorst en ten slotte in december 2010 uit zijn ambt gezet door de Kamer van Gerechtsdeurwaarders, na een klacht van het Bureau Financieel Toezicht. Drie accountants van het BFT constateerden onregelmatigheden met de derdenrekening. De klager meent echter dat de accountants beter naar zijn stukken hadden moeten kijken. En hadden ze dat gedaan, dan waren ze nooit tot deze conclusie gekomen. Eerdere klachten van hem zijn of ongegrond of niet-ontvankelijk verklaard. Deze zevende klacht gaat over de weigering van het BFT om alle stukken te verstrekken. Dat terwijl het BFT eerder aangaf hem alles verstrekt te hebben. ‘Meer is er niet’, zei de raadsvrouw van beklaagden.

De klager noch zijn advocaat waren maandag verschenen. De raadsvrouw van beklaagden kon wel wat redenen verzinnen voor deze afwezigheid. Een ervan was dat de klager zelf al inzag geen schijn van kans te hebben met zijn klacht. ‘Het blijft maar doorgaan. Ieder heeft het recht een tuchtklacht in te dienen maar deze klager heeft de grens overschreden. Steeds weer opnieuw dient hij onjuiste en ongefundeerde klachten in.’

De Accountantskamer doet binnen vijftien weken uitspraak.

(Zaaknrs. 15/2729 en 15/2730.)

[Door: Michiel Satink / Juridisch Persbureau Zwolle]

Lees ook:

Gerelateerde artikelen