Ex-deurwaarder vangt bot bij Accountantskamer

De klacht van een ex-deurwaarder tegen drie registeraccountants van het Bureau Financieel Toezicht (BFT) is door de Accountantskamer niet-ontvankelijk verklaard. Dat meldde ze maandag. Het was de zesde keer dat de voormalig deurwaarder een klacht indiende.

De deurwaarder is in 2009 eerst geschorst en ten slotte in december 2010 uit zijn ambt gezet door de Kamer van Gerechtsdeurwaarders, na een klacht van het BFT. Herhaalde keren hebben de accountants van dat bureau na controles en berekeningen geconstateerd dat er een negatieve bewaringspositie was bij het deurwaarderskantoor. De ene keer betrof dat ruim vier ton, de andere keer 3,5 ton.

De klacht die in augustus door de tuchtrechter werd behandeld, gaat over een voorval in 2014. Tijdens een zitting voor het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) zou een van de accountants hebben gelogen over de berekening van de bewaringspositie. Een van de verweren tegen deze klacht was de schending van een behoorlijke tuchtprocesorde. Na die uitspraken diende al een van de andere tuchtklachten tegen de drie RA’s. Hij had deze klacht daar destijds aan moeten toevoegen en mag daar niet alsnog, in een nieuwe procedure, over klagen. Dat de klager deze uitlatingen pas op schrift kreeg in een brief in februari dit jaar, doet daar niets aan af. Ook hij was immers aanwezig op de zitting van het CBb, aldus de Accountantskamer.

• Zaak 15/1247, 1248 en 1249

Lees ook:

• Ex-deurwaarder voor zesde keer naar tuchtrechter

(Michiel Satink / Juridisch Persbureau Zwolle)

Gerelateerde artikelen