Duits parlement breidt onderzoek uit naar EY

Het Duitse parlement heeft het onderzoek naar de boekencontroles door EY van Wirecard uitgebreid. Dit naar aanleiding van ernstige tekortkomingen die aan het licht zijn gekomen bij de boekencontroles. Het onderzoek loopt nu door tot mei.

Parlementariërs hopen dat het onderzoek uitgebreid wordt tot India, waar EY onderzoek deed naar boekhoudmanipulaties en fraude door medewerkers van Wirecard.

"We hebben nog meer vragen nadat het rapport aan ons werd gepresenteerd, en we hebben onderzoeker Martin Wambach  gevraagd om te helpen bij het beantwoorden ervan", aldus parlementslid Jens Zimmermann. "We moeten elke steen omdraaien."

Het parlementaire onderzoek naar de val van Wirecard wordt geleid door Martin Wambach van Rödl & Partner, een middelgroot Duits accountantskantoor. Dit onderzoek kraakte onlangs de inzet van EY als controlerend accountant van Wirecard. Risico indicatoren werden door EY over het hoofd gezien, professionele richtlijnen werden niet geïmplementeerd en er werd vertrouwd op mondelinge toezeggingen van Wirecard-bestuurders.

EY in Duitsland heeft inmiddels diverse grote klanten verloren, zoals de Commerzbank en Deutsche Telekom. 

Gerelateerde artikelen