’t AccountantHuis: nieuwe coöperatieve vereniging voor mkb-accountantskantoren

Op initiatief van een aantal accountants is ’t AccountantHuis opgericht, een nieuwe coöperatieve vereniging voor mkb-accountants. De organisatie wil een bijdrage leveren aan het realiseren van ondernemersdoelen van individuele leden. De coöperatie stelt gefocust te zijn op de totale bedrijfsvoering van de leden en te handelen in het economisch belang van diezelfde leden.

“We willen meedenken en meebouwen vanuit het belang van de mkb-accountant,” zo stelt voorzitter Alfons Remery AA CRAd van de vereniging ’t AccountantHuis. “Wij hebben dan ook geen persoonlijk winstoogmerk, maar een leden-winstoogmerk, waarvan de resultaten terugvloeien naar verschillende activiteiten voor leden. En daar past de juridische vorm van de coöperatieve vereniging heel goed bij. Leden denken en praten mee. Het bijzondere aan de coöperatie is dat niet alleen accountantskantoren lid kunnen worden. Overigens zal die groep een overgrote meerderheid vormen, maar ook deelnemers aan het Vaktechnisch DienstenCentrum en leveranciers van de Facilitaire Groep zijn lid. Met elkaar vormen wij zo een unieke gemixte ledengroep, waarvan de leden elkaar versterken. Door deze samenwerking hebben zij voor elkaar een toegevoegde waarde bij het realiseren van ieders eigen doelen. Dat maakt ons concept ook uniek,” aldus Remery.

Het bestuur van de vereniging bestaat uit vijf personen en wordt gevormd door leden uit alle drie de categorieën. Peter Paul Cornielje, de vroegere directeur/eigenaar van Extendum, is gevraagd de directietaken op zich te nemen. Volgens hem gaat het binnen de coöperatie niet om samenwerken vanwege de samenwerking, maar om ieders individuele doelen te realiseren. “Sommige doelen zijn individueel te verwezenlijken en andere vergen een gezamenlijke aanpak. Zeker wanneer meer kantoren dezelfde problematiek ervaren. Dan hebben we, zeg maar, een gedeeld eigenbelang en bereiken we individueel meer in een samenwerking,” aldus Cornielje.

De nieuwe organisatie heeft als doelstelling dat de komende jaren honderden mkb-accountantskantoren lid worden van de coöperatie. De coöperatie ’t AccountantHuis houdt kantoor in Apeldoorn. Voor meer informatie: www.accountanthuis.nl.

Gerelateerde artikelen