KPMG UK weert buitenlands talent om strenger migratiebeleid

Britse regering trekt visumregels aan om buitenlanders te weren.

KPMG UK ziet af van het werven van buitenlandse afgestudeerden. Dit in reactie op de aangescherpte visumregels die Groot-Brittannië heeft ingevoerd om immigratie tegen te gaan. Het gaat om jong talent dat door KPMG verder wordt geschoold. 

Afgelopen week heeft KPMG in Engeland de boodschap overgebracht aan buitenlands talent dat de rangen van het Big Four-kantoor zou versterken. Bedrijven mogen alleen personeel uit het buitenland laten komen als ze een fors salaris verdienen. 

Jongeren tot 26 jaar moeten volgens die regel meer dan 30.000 pond per jaar verdienen. Jong talent uit het buitenland dat nog verder moet worden opgeleid, geniet doorgaans een lager salaris. De inkomenstoets voor andere hoog opgeleiden is verhoogd naar een jaarinkomen van 38.700 pond (was 26.200 pond). De Big Four betalen starters een salaris dat tussen de 25.000 en 35.000 pond sterling ligt.

KPMG zegt de aanscherping van de toelatingsregels voor studenten te betreuren. Volgens de Financial Times is KPMG niet het enige Britse bedrijf dat worstelt met de strengere regels voor immigratie.



Gerelateerde artikelen