Sterk herstel financiële sector en transportsector

Optimisme onder Nederlandse werkgevers over werkgelegenheid houdt aan.

Ten opzichte van het tweede kwartaal van 2019 is de werkgelegenheidsverwachting onder Nederlandse werkgevers voor Q3 2019 gelijk gebleven. Het werkgelegenheidscijfer komt dit kwartaal uit op +5 procent en illustreert het positieve voornemen van werkgevers om medewerkers aan te nemen. 

Dit blijkt uit de ManpowerGroup Employment Outlook Survey uitgevoerd onder 59.000 werkgevers, waarvan 750 uit Nederland. 

In alle negen arbeidssectoren verwachten werkgevers dit kwartaal meer medewerkers aan te nemen. Na negatieve verwachtingen in Q2 2019, is de werkgelegenheidsverwachting onder werkgevers in de financiële sector voor het aankomende kwartaal met 8 procent gestegen. Met een groei van 10 procent noteert de transportsector de grootste stijging in optimisme ten opzichte van vorig kwartaal.

“Na twee kwartalen van voorzichtig optimisme zijn Nederlandse werkgevers wederom licht positief over de werkgelegenheidsverwachting voor het derde kwartaal van 2019”, zegt Jeroen Zwinkels, Algemeen Directeur ManpowerGroup Nederland. “We zien dat werkgevers steeds beter gewend raken aan de nieuwe situatie op de arbeidsmarkt. Hierdoor zetten zij steeds vaker in op de training en het bijscholen van medewerkers, steeds vaker in samenwerking met specialisten zoals ManpowerGroup.” 

De juiste kandidaat 
Het percentage Nederlandse werkgevers dat moeite heeft de juiste kandidaten voor hun vacatures te vinden, is gedaald van 73 procent in Q2 2019 naar 68 procent in het derde kwartaal¹. Vooral in de transportsector is het voor werkgevers makkelijker geworden de juiste medewerkers te vinden (van 77 naar 60 procent). Een reden hiervoor kan zijn dat 43 procent van de werkgevers in deze sector betere arbeidsvoorwaarden biedt ten opzichte van een jaar geleden. Daarnaast zegt 45 procent van hen, vergeleken bij vorig jaar meer te investeren in het bijscholen van medewerkers.

[avg-advertorial slug=”bent-u-op-zoek-naar-talentvolle-financials”] 

Gerelateerde artikelen