NBA accounttech What/If-sessie: de strijd om bedrijfsdata

Accountantskantoren, softwarebedrijven en andere gespecialiseerde partijen maken zich achter de schermen op voor strategische bewegingen om hun positie te claimen in de strijd om bedrijfsdata. Over deze strijd gaat het tijdens de What/If-sessie van de Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA) op 16 september.

Bedrijfsdata zijn goud waard. Want deze data geven bijvoorbeeld (voorspellende) inzichten in hoe systeemrisico’s zich ontwikkelen, hoe sectoren of regio’s er economisch voor staan, waar frauderisico’s ontstaan, waar kansen liggen voor sales of marktontwikkeling, hoe we kunnen komen tot circulair gebruik van materialen of hoe we heel gericht debiteurenrisico’s kunnen aanwijzen. De mogelijkheden zijn eindeloos.

In potentie heeft de accountant hier ook een grote kans. Zodra goede waarborgen rondom de (toegang tot) bedrijfsdata een hot issue wordt, zouden kantoren hierop kunnen inspringen door een ‘digitale kluis’ te bieden. Met zo’n kluis kan een bedrijf dan zelf zeggenschap houden over welke data voor welke toepassing ter beschikking worden gesteld. Maar de accountant is zeker niet de enige gegadigde.  

Tijdens de What/If-sessie van de Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA) op 16 september wordt gediscussieerd over de mogelijkheden die bedrijfsdata bieden, welke partijen zich opmaken om die mogelijkheden te ontsluiten en welke mogelijke bijwerkingen er zijn.

What/If: de strijd om bedrijfsdata wordt gehouden op woensdag 16 september van 15.00 – 16.30 uur en is online te volgen. Aanmelden kan via NBA.nl.

Vooraf kan de paper ‘De strijd om de bedrijfsdata’ worden gedownload, bedoeld om de discussie over dit onderwerp op gang te brengen.

Gerelateerde artikelen