EY neemt OC&C Strategy Consultants Benelux over

Vandaag maakt EY Nederland de overname van OC&C Strategy Consultants Benelux (OC&C Benelux) bekend.
Met de overname zet EY in één keer een belangrijke stap in het verder opbouwen van haar strategie advies praktijk. EY versterkt haar organisatie met alle 59 medewerkers van OC&C Benelux, waaronder 6 partners, die als onderdeel van Transaction Advisory Services zullen opereren onder de merknaam Parthenon-EY.
OC&C Benelux, opgericht in 1992 en gevestigd in Rotterdam, is gespecialiseerd in strategie advies voor toonaangevende grote en middelgrote bedrijven, private equity, overheidsinstanties en andere publieke instellingen. OC&C Benelux heeft uitgebreide ervaring in het ontwikkelen en uitvoeren van corporate en business unit strategie, het realiseren van fusies en overnames, en het ondersteunen van private equity. Het klantenbestand van OC&C Benelux is divers en opereert in het hogere marktsegment.
OC&C Benelux zal deel uit gaan maken van Parthenon-EY. Parthenon-EY, een internationale strategie advies organisatie met meer dan 900 professionals in meer dan 30 kantoren, is ontstaan toen The Parthenon Group samenging met EY in het najaar van 2014. OC&C Strategy Consultants International, het netwerk waar OC&C Benelux onderdeel van was, wordt niet beïnvloed door deze transactie en zal wereldwijd blijven opereren vanuit haar 14 kantoren,
Coen Boogaart, bestuursvoorzitter van EY in Nederland: “Na de eerdere overnames van I3 en Montesquieu versterkt de overname van OC&C Benelux de ambitie van EY om onze positie van marktleider verder uit te bouwen. Met de overname zetten wij een belangrijke stap in het verder opbouwen van een onderscheidende praktijk voor strategie dienstverlening, waarmee wij inspelen op de internationale groeikansen van onze klanten.”
Stephan Lauers, partner van Transaction Advisory Services: “Met de specialisten van OC&C Benelux breiden wij de positie van ons strategie advies team in Nederland verder uit en verstevigen wij onze rol als adviseur van Raden van Bestuur bij de uitdagingen en vraagstukken waar de kapitaalagenda hen voor plaatst.”
Pieter Witteveen, Managing Partner bij OC&C Benelux: “Door onderdeel te worden van een internationale organisatie als EY versterken wij onze Europese dekking en komen meer lokale en internationale groeiperspectieven binnen ons bereik. Hier zullen onze cliënten van profiteren en het biedt unieke carrièreperspectieven voor onze medewerkers. Aangezien de culturen van onze organisaties zeer vergelijkbaar zijn, geloven we dat de integratie een perfecte combinatie is.”
De acquisitie is vandaag afgerond en OC&C Benelux zal per direct opereren onder de Parthenon-EY merknaam.
Gerelateerde artikelen