De goede voornemens van Marcel van Loo (Country Managing Partner EY Nederland)

Wat zijn de goede voornemens van Marcel van Loo, sinds 2013 Country Managing Partner EY Nederland? "Het belangrijkste voornemen is een verdere verbetering van de kwaliteit van onze dienstverlening." Ook nu de prijzen in de sector onder druk staan.

Van Loo is overtuigd dat klanten van EY bereid zijn te betalen voor verbetering van de kwaliteit van de wettelijke controle. “We zitten wat dat betreft in een dilemma, lijkt het: we willen enerzijds investeren, anderzijds staan de prijzen in de markt onder druk. Maar ik ben ervan overtuigd dat investeringen in kwaliteit zichzelf terugverdienen, en dat cliënten bereid zijn om meer te betalen voor een betere kwaliteit. Met andere woorden: dat dilemma is schijn."

Al geeft Van Loo direct toe dat er bij sommige cliënten mogelijk weerstand bestaat tegen hogere tarieven voor een betere dienstverlening. "Ik kan me dat voorstellen. Alleen zijn wij onafhankelijk van onze klanten; we móeten een fair judgement kunnen geven. Als dat ons meer kost dan vroeger vanwege strengere regels, moet een klant bereid zijn om daarin mee te gaan. Is hij dat niet, dan zullen wij ons genoodzaakt zien ons te richten op andere klanten."

Een uitgebreide versie van dit interview staat in het nieuwe nummer van AccountantWeek, dat eind deze maand verschijnt.

 

Gerelateerde artikelen