Arcrole helpt accountants bij implementatie van SBR/XBRL

Arcrole is een nieuw audit- en advieskantoor dat gespecialiseerd is in dienstverlening op het gebied van SBR/XBRL. Arcrole levert XBRL-diensten als taxonomie-ontwikkeling, instance document creatie, quality assurance en trainingen.

De SBR-diensten van Arcrole bestaan onder meer uit implementatie-ondersteuning, preparer extensie ontwikkeling en helpdesk ondersteuning. Naast de dienstverlening op het gebied van SBR/XBRL werkt Arcrole aan innovatieve oplossingen voor business reporting, real-time monitoring van bedrijfsprocessen en continuous auditing.

Startup

Arcrole is een startup die sinds december 2016 vanuit haar kantoor in Den Haag adviesdiensten levert op het gebied van digital reporting. Arcrole wil de ervaringen die haar medewerkers in het verleden hebben opgedaan bij een verscheidenheid aan SBR/XBRL projecten inzetten om accountants en softwareleveranciers te helpen met het realiseren van een tijdige en toekomstvaste implementatie van SBR/XBRL in het kader van de verplichtstelling voor het deponeren van de jaarrekening bij de Kamer van Koophandel.

Toekomstvaste implementatie

Sebastiaan Bal, directeur Arcrole: “We zien dat softwareleveranciers en intermediairs soms moeite hebben met de implementatie van SBR/XBRL rapportages. Zij hebben geen toegang tot ondersteuning die op maat gesneden is voor hun situatie. Hierdoor worden vaak niet de beste keuzes gemaakt bij de implementatie van SBR/XBRL. Arcrole helpt accountants en softwareleveranciers met het realiseren van een toekomstvaste implementatie. Hierdoor hoeven deze partijen niet terug naar de tekentafel wanneer een nieuwe of gewijzigde versie van de taxonomie uitkomt.”

Gerelateerde artikelen