1.000 gefinancierde projecten via Geldvoorelkaar.nl

Deze week heeft crowdfunding platform Geldvoorelkaar.nl de bijzondere mijlpaal van 1.000 gefinancierde projecten behaald. In totaal is hiermee bijna 86 miljoen euro via dit platform aan financiering opgehaald. Van de 1.000 gefinancierde projecten hebben er 90% een zakelijk karakter.

Martijn van Schelven van Geldvoorelkaar.nl zegt hierover: “We zien dat crowdfunding inmiddels een geaccepteerde manier van financiering is. De basis voor verdere groei is hiermee gelegd. We zijn er trots op dat we op deze wijze zo’n positieve bijdrage hebben kunnen leveren aan ondernemend Nederland.”

Over de afgelopen jaren zijn er ongeveer 15.000 leningen aangevraagd via het platform. De gemiddelde kredietbedragen van de uiteindelijk gepubliceerde leningen zijn opgelopen naar iets meer dan € 90.000. Meest voorkomend, ongeveer 30% van alle gepubliceerde aanvragen, betrof de vraag naar financiering ten behoeve van werkkapitaal. Daarnaast is er relatief veel startkapitaal gefinancierd. Het bedrijf met het hoogst gefinancierde kapitaal heeft via het platform € 1.700.000 funding opgehaald.

Gerelateerde artikelen