Wetsvoorstel Toekomst Accountancy voorlopig niet behandeld

Het wetsvoorstel staat zelfs niet op de lijst met controversieel te verklaren onderwerpen.

Het Wetsvoorstel Toekomst Accountancy zal niet meer door het demissionaire kabinet worden behandeld. Het staat niet op de lijst met controversieel te verklaren onderwerpen. Dit meldt accountantsorganisatie Ovran. 

Zowel de NBA als de beleggersclubs VEB en Eumedion hebben de Tweede Kamer opgeroepen om de behandeling van het wetsvoorstel te behandelen ondanks de val van het kabinet.

Dat zit er echter niet in, denkt Ovran. Wil het demissionaire kabinet het wetsvoorstel toch nog voor het verkiezingsreces willen oppakken, dan zou de Commissie Financiën van de Tweede Kamer hooguit nog de behandeling kunnen starten door verslag uit te brengen over de wetsbehandeling. 

Dan is het zaak om te wachten op een reactie vanuit het kabinet in de vorm van de minister van Financiën. Pas daarna kan het wetsvoorstel verder kan worden behandeld. Volgens Ovran is het hiermee nagenoeg ondenkbaar dat het Wetsvoorstel Toekomst Accountancy alsnog verder wordt opgepakt voordat er een nieuw kabinet zal worden geïnstalleerd.

Lees ook: Accountants willen aanpassing EU-wet duurzaamheidsrapportages
 

Gerelateerde artikelen