Webinar: duurzame oplossingen voor CO2-voetafdrukbeheer met Payhawk en DGB Group

Webinar: Ontdek duurzame oplossingen voor CO2-voetafdrukbeheer

Ontdek hoe bedrijven hun CO2-voetafdruk kunnen identificeren en compenseren met Payhawk en DGB Group. Innovatieve oplossingen voor duurzaamheid.

In het huidige tijdperk van groeiende milieuverantwoordelijkheid, staan bedrijven voor de uitdaging om hun CO2-voetafdruk niet alleen te identificeren, maar ook effectief te compenseren. Tijdens ons webinar, georganiseerd door Payhawk en in samenwerking met DGB Group, zullen experts de innovatieve oplossingen die beschikbaar zijn voor bedrijven om deze uitdagingen aan te gaan bespreken.

Tijdens dit webinar, met Platformspecialist bij Payhawk Kwint Jansen en Environmental Solutions Manager bij DGB Group, Wienke Schouwink, zullen beiden experts inzichten delen over de groeiende noodzaak om te rapporteren op je CO2-emissies en vervolgens het reduceren en compenseren hiervan.

Het belang van CO2-rapportage

Met de toenemende Europese regelgeving wordt het steeds belangrijker voor bedrijven van elke grootte om hun CO2-uitstoot in kaart te brengen. Kwint Jansen:

Kwint Jansen: “Met Payhawk, kunnen bedrijven, van groot tot klein, hun emissies in kaart brengen. Tijdens de webinar bespreken we hoe je met Payhawk Green de scope 3-emissies inzichtelijk kunt maken. Dankzij de samenwerking met Lune kunnen wij inschatten wat de hoeveelheid CO2-uitstoot is voor uitgaven die worden gedaan met onze betaalkaarten, maar ook voor de zakelijke reizen die worden gemaakt.”

Schrijf je in voor ons webinar

De uitdagingen van scope 3-emissies

Scope 3-emissies, die betrekking hebben op de gehele waardeketen van een bedrijf, vormen een groot deel van de totale uitstoot. Omdat Scope 3-emissies buiten je organisatie worden gegenereerd, zijn ze meestal het moeilijkst te meten. Desondanks vertegenwoordigen ze een aanzienlijk deel van de totale koolstof footprint van elk bedrijf. Sterker nog, tussen 70-80% van de uitstoot van broeikasgassen wordt buiten je organisatie gegenereerd, d.w.z. door leveranciers of klanten.

Dus of je nu een bedrijfsleider bent die duurzaamheidsdoelen stelt of een senior financieel manager die ervoor moet zorgen dat je je aan de regelgeving houdt, het is belangrijk dat je begrijpt hoe je je koolstofuitstoot effectief kunt meten en rapporteren om zowel naleving te garanderen als je koolstof footprint te minimaliseren.

Hoe Payhawk Green helpt

Tijdens ons webinar, zal Kwint Jansen laten zien hoe Payhawk Green kan worden ingezet om Scope 3 emissies te identificeren en te kwantificeren. Payhawk Green maakt gebruik van uitgebreide transactiedata om nauwkeurige schattingen van emissies te maken aan de hand van het Greenhouse Gas Protocol. Dit stelt bedrijven in staat om een gedetailleerd overzicht te krijgen van hun totale ecologische voetafdruk, inclusief die van hun leveranciers en andere partners in de waardeketen.

De rol van DGB Group in CO2-compensatie

Naast het in kaart brengen van emissies, is het compenseren ervan een even zo cruciale stap. Wienke Schouwink van DGB Group zal tijdens dit webinar dieper ingaan op de natuur- en biodiversiteitsprojecten (zoals herbebossing en ecosysteemherstel) die DGB Group werelwijd ontwikkelt om bedrijven te helpen hun CO2-uitstoot te compenseren.

Draag bij aan duurzaamheid

Eén van de sprekende voorbeelden die Wienke zal bespreken, is een herbebossingsproject in Oeganda, dat niet alleen bijdraagt aan de vermindering van CO2, maar ook het leefgebied van chimpansees vergroot. Zulke projecten zijn gecertificeerd door internationale standaarden, wat bedrijven de garantie biedt dat hun compensatie daadwerkelijk bijdraagt aan duurzaamheid.

Wienke Schouwink: “Met Payhawk Green krijg je inzicht in de organisatorische CO2-uitstoot en daarna is het tijd voor actie – het maken van een positieve impact. CO2-compensatie is niet alleen een impactvolle oplossing voor de onvermijdelijke CO2-uitstoot, maar ook voor het vergroenen van de wereld. Door samen te werken met DGB Group aan een CO2-reductie en compensatieplan, verminder je de organisatorisch CO2-uitstoot en werk je aan een klimaatneutraal bedrijf.”

Met oplossingen zoals Payhawk Green en de impactvolle projecten van DGB Group, kunnen bedrijven niet alleen voldoen aan de regelgeving, maar ook actief bijdragen aan wereldwijde duurzaamheidsdoelen.

Meld je nu aan!

Wil je meer weten over hoe jouw bedrijf kan profiteren van deze innovatieve oplossingen? Schrijf je dan nu in voor ons webinar en ontdek hoe je eenvoudig kunt beginnen met het rapporteren en compenseren van je CO2-uitstoot en zo een positieve impact kunt maken op de wereld.

Datum: 10 juli 2024
Tijd: 11:00 uur
Aanmelden: https://payhawk.zoom.us/webinar/register/WN_-dFAWUW9QSS7CTq9URAnDg

 

Gerelateerde artikelen