40 partners EY Duitsland op straat door Wirecard

Sinds 2020 krijgt EY geen opdrachten meer van Duitse beursgenoteerde bedrijven.

EY Duitsland gaat 40 partners op straat zetten, overwegend uit de controlepraktijk. Ook 380 overige medewerkers kunnen hun koffers pakken, meldt de Financial Times. Bij EY Duitsland werken 11.000 mensen.

Dit als nasleep van het schandaal met het failliete betaalbedrijf Wirecard, dat bezweek door zwendel. EY, die de ondeugdelijke boeken jaren had goedgekeurd, is meegesleept in de val. Het accountants- annex advieskantoor zoekt sindsdien naar meer winstgevendheid. 

Begin dit jaar meldde de Duitse krant Handelsblatt dat EY sinds 2020 geen enkele klus meer heeft binnengehaald bij grote beursgenoteerde Duitse bedrijven. Grote klanten vertrokken, waaronder Commerzbank, DWS en KfW, allemaal financiële bedrijven.

EY Duitsland is een van de grootste landenvestigingen binnen het EY-imperium. De omzet brak in het boekjaar 2019-2020 door de grens van twee miljard euro. Afgelopen boekjaar noteerde het bedrijf dezelfde omzet.

De meeste ontslagen vinden plaats in de backofficekosten. De bezuinigingen zijn goed voor ongeveer vijf procent, zo schrijft de Financial Times.

Lees ook: EY had fraude bij Wirecard eerder kunnen stoppen
 

Gerelateerde artikelen