Top 10 meest gevraagde finance profielen in VK

In de huidige arbeidsmarkt voor financials in het Verenigd Koninkrijk is het vinden van kandidaten met data analyse en andere digitale vaardigheden een grote uitdaging.

Ook zachtere vaardigheden, zoals veerkracht, verandergezindheid en kritisch denken, zijn lastig te vinden volgens meer dan de helft van de ondervraagde bestuurders.
 
De vierde industriële revolutie leidt tot een evolutie van bestaande rollen, en creëert tegelijkertijd de behoefte aan nieuwe soorten specialisten. Dit heeft geleid tot een talent dilemma voor bedrijven die moeten omgaan met deze groter wordende ‘skill gap’.
 
Hieronder de top 10 meest gevraagde rollen met salarisindicatie (van ponden vertaald naar euro’s)
 
1. Financiële planning analist (€53,500 – €90.000)
Top presteerders in accounting en finance zullen momenteel geen gebrek aan kansen ervaren. 40 procent van de CFO’s die geïnterviewd zijn voor de enquête gaven aan dat financiële planning de lastigste rol is om mensen voor te vinden.
 
2. Assistent management/financial accountants (€22,500 – €39.500)
Ook de verwachtingen voor assistent accountants nemen toe. Kennis en vaardigheden van/in ict en technologie horen bij de rol, evenals uitstekende communicatieve vaardigheden. CFO’s verwachten dat teams met de juiste mix van technische vaardigheden en soft skills onmisbaar zullen worden voor bedrijven.
 
3. Business analist (€37,500 – €61.500)
De business analist wordt een van de meest gevraagde rollen in de toekomst van IT. Kennis van zowel business management en technologie zijn hiervoor onmisbaar.
 
4. Business Intelligence ontwikkelaars (€26,500 – €57.000)
Het vinden van BI-experts die (commerciële) inzichten kunnen genereren uit data is geen gemakkelijke opgave. Geen verrassing dus dat deze rol erg in trek is bij bedrijven in 2019. 36 procent van de CIO’s die voor de survey ondervraagd werden hebben moeite talenten te vinden hiervoor.
 
5. Digitale marketing analist (€35,000 – €67,500)
Digitale marketing analisten zijn data savvy professionals met een scherp afgestelde commerciële radar. Data analytics wordt steeds fundamenteler in marketing om hun ware return on investment te kunnen duiden. Vandaar een zeer grote vraag naar dit type expert.  
 
6. HR adviseur/Senior adviseur (€26,000 – €42,000)
De HR adviseur is gepositioneerd om nog integraler te worden voor het bedrijfssucces de komende jaren. Met name HR-adviseurs met digitale skills – vanwege de toenemende regelgeving en rapportagevereisten – zijn in trek. Uitdagingen zijn employee engagement vergroten, retentie verbeteren (vasthouden van talent) en optreden als business partner.
 
7. Bedrijfsaccountants (€36,000 – €65,000)
Wanneer bedrijven groeien door acquisities en in hun klantaanbod, groeit ook de behoefte aan accounting professionals om te consolideren, te voldoen aan wet- en regelgeving, én aan rapportagebehoeften. In de huidige economie hoeft een bedrijfsaccountant niet om werk verlegen te zitten.
 
8. Compliance analist (€39,500 – €73,000)
Toenemende wet- en regelgeving, zoals GDPR en anti-witwaswetten, vraagt om stevige compliance professionals om bedrijven bij de les te houden en te behoeden voor risico’s.
 
9. Corporate accountants (€45,000 – €73,000)
In het Verenigd Koninkrijk noemen ze deze rol Regulatory Accountants, die in dienst zijn van bedrijven uit de financiële sector. Deze sector staat onder verscherpt toezicht wat vraagt om talentvolle accountants en financials. Het geboden salaris liegt er vaak niet om.
 
10. Finance managers (€39,500 – €90,000)
Verantwoordelijk voor het financieel richting geven aan ondernemingen. Dit blijft een enorm belangrijke rol in organisaties, en de marktvraag is dan ook groot.

[avg-advertorial slug=”bent-u-op-zoek-naar-talentvolle-financials”] 

Gerelateerde artikelen