Ruim 15.000 bedrijven vragen om loonsteun in achtste NOW-periode

Uitkeringsinstantie UWV heeft tot nu toe ruim 15.000 aanvragen voor loonsteun binnengekregen voor de achtste periode van de NOW.

De achtste periode van de Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW) loopt van januari tot en met maart van dit jaar. Voor die periode kunnen ondernemers sinds 14 februari loonsteun aanvragen bij het UWV.

Werkgevers zullen vooral in januari minder omzet hebben gedraaid, omdat in een groot deel van die maand nog strenge coronabeperkingen golden. Hoewel de regels inmiddels zijn versoepeld, hebben veel ondernemers nog niet volop kunnen draaien.

Om voor de steun in aanmerking te komen moeten ondernemers een omzetverlies hebben van minstens 20 procent. Zij kunnen dan een groot deel van de loonkosten vergoed krijgen. Werkgevers kunnen tot en met 13 april een aanvraag doen voor de achtste periode van de NOW.

Tot en met 25 februari zijn ruim 8100 aanvragen verwerkt, waarvan er bijna 7900 zijn goedgekeurd. Die werkgevers hebben de eerste termijn van hun voorschot ontvangen voor een totaalbedrag van 149 miljoen euro. De sector horeca en catering heeft het grootste aandeel in het aantal toekenningen. Bijna 3500 horecawerkgevers ontvingen tot nu toe in totaal ruim 43 miljoen euro als voorschot.

Gerelateerde artikelen