PIA breidt verder uit met accountantskantoor Kaap Hoorn

De overname van het West-Friese accountantskantoor is deal nummer vijf in Nederland.

De Belgische accountantsgroep PIA neemt het West-Friese accountantskantoor Kaap Hoorn over. Het accountantskantoor in Hoorn, pgericht in 2004, beschikt over een WTA-vergunning, Financiële details over de overname zijn niet bekendgemaakt.

  • De Belgische PIA Group groeit snel door de overname van accountantskantoren
  • Sinds begin vorig jaar heeft PIA vijf kantoren overgenomen in ons land
  • Met Kaap Hoorn erbij telt PIA Group twintig vestigingen in Nederland

PIA is in de Nederlandse accountancy bekend van de overnames van  SVC Accountants en Adviseurs, Cooster en ESJ in 2023. In januari van dit jaar werd Vanhier overgenomen.De PIA Group telt in Nederland ongeveer vijfhonderd medewerkers en bijna twintig vestigingen, inclusief die van Kaap Hoorn.

PIA heeft er nooit een geheim van gemaakt flink te gaan overnemen. Sinds 2019 is het kantoor eigendom van het Belgische investeringsbedrijf Baltisse van de Vlaamse familie Balcaen. Vorig jaar kreeg PIA financiële injectie van 35 miljoen euro voor overnames. [Artikel gaat verder na de volgende alinea]


Vermoed u dat dit artikel interessant is voor anderen binnen uw organisatie of netwerk, wijs anderen hier dan op door dit bericht te delen via uw whatsapp, email, Linkedin of Twitter (bovenaan dit artikel).


Snelgroeiend accountantsconcern

Door de vele overnames geldt PIA als een van de snelst groeiende accountantsconcerns in de Benelux. In totaal telt de organisatie meer dan zestig kantoren met bijna 1.500 medewerkers. Vorig jaar realiseerde PIA in België en Nederland een omzet van ongeveer 160 miljoen euro.

Kaap Hoorn blijft opereren onder eigen merk. De eigenaren Stef van Kleef en Stephan Dekker (beiden RA), Chendra van Kleef en Coen Appelman (beide fiscalist) blijven aan het roer staan.

Ondersteunen op de achtergrond

“Wij gaan door onder onze vertrouwde naam en kunnen als bestuur van Kaap Hoorn blijven ondernemen, alleen nu ondersteund door PIA Group” ” aldus Stef van Kleef. “Voor ons gaf mede de doorslag dat PIA Group in een relatief korte tijd een groep van professionals heeft aangetrokken die ons op de achtergrond ondersteunen.”

“Wij willen met onze klanten en ons bedrijf bezig zijn. En dan is het fijn te weten dat we kunnen terugvallen op de ondersteuning van marketeers, recruiters en projectmanagers die initiatieven van ons en andere PIA Partners ondersteunen, zoals IT, ESG en meer.”

Ewout Brouwers (PIA Group NL): ‘Consolidatie- en innovatiegolf in accountancy is begonnen’

Gerelateerde artikelen