Vlaamse accountant neemt Cooster en ESJ over

PIA is nog lang niet klaar met winkelen in Nederland. 

De Belgische accountantsorganisatie Partners in Accountancy (PIA) neemt de Nederlandse accountantskantoren Cooster en ESJ over. Cooster is een accountantskantoor met vestigingen in Barneveld en Bilthoven. ESJ biedt eveneens accountancy, maar profileert zich als financieel engineer. Het bedrijf telt zes vestigingen in Noord-Brabant.

Financiële details over de deals zijn niet bekendgemaakt. De overgenomen partijen behouden hun eigen identiteit en organisatie.

Vorig jaar kwam PIA – een afkorting van Partners in Accountancy – naar Nederland, waar het PIA Nederland oprichtte. Het accountantskantoor Brouwers was de eerste die aan deze groep verbonden werd. Belgische media spraken van een overname, Brouwers zelf sprak van een joint venture waarin zij participeerde.

In februari kondigde CEO Ewout Brouwers van PIA Nederland al aan dat de eerste overnames in Nederland in het vizier waren. Door de deal telt PIA Nederland nu dertien vestigingen in Nederland met 320 medewerkers. In totaal beheerst de groep zestig vestigingen met 1200 medewerkers. De organisatie heeft een omzet van 122 miljoen euro. Na de recente deals komt die uit op 145 miljoen euro.

De PIA Group is in België doorgegroeid naar een leidende positie in het middensegment van de accountancy. "In Nederland willen we op korte termijn doorgroeien naar een vergelijkbare positie", aldus Ewout Brouwers van PIA Nederland. "Met ESJ, Cooster en Brouwers zitten we inmiddels al aan drie partners. Maar er lopen nog heel wat andere gesprekken.”
 

Gerelateerde artikelen