Medewerkers Extendum maken doorstart

Extendum, de service-organisatie voor MKB-accountantskantoren maakt eind juni een doorstart. Een groot deel van de medewerkers wordt eigenaar van het bedrijf. Op 7 juni jl. werd het bedrijf failliet verklaard en meerdere partijen meldden zich bij de curator voor een doorstart. Het plan van het personeel werd het meest kansrijk geacht door de curator.

De beide vestigingen van het bedrijf, in Soesterberg en Drachten, blijven bestaan. Zes adviseurs worden eigenaar van de onderneming en gaan door met een nieuwe organisatie die vooralsnog zal bestaan uit ca. veertien medewerkers. Volgens adviseur en mede-eigenaar Cor Molenaar onderscheidt het nieuwe Extendum zich door een “slagvaardige en platte organisatie met een efficiënte bedrijfsvoering die past bij de toekomstige ontwikkelingen in de accountancybranche”. Aan niet alle huidige medewerkers kan een nieuw arbeidscontract worden aangeboden. “Dat is natuurlijk heel erg pijnlijk, want je neemt afscheid van je collega’s met wie je jarenlang prettig hebt samengewerkt”, aldus Molenaar. Hij hoopt in de toekomst, bij eventuele uitbreiding, nog wel een beroep te kunnen doen op zijn oud-collega’s.
 
Weinig verandering voor klanten

Voor de klanten van Extendum zal volgens Molenaar nauwelijks iets veranderen en zij zullen weinig merken van de overgang. “Dezelfde adviseurs blijven dezelfde expertise en dienstverlening bieden. Wij staan bekend als betrokken en pragmatische adviseurs. Dat zijn onze waarden en die veranderen niet. Wat we als nieuwe organisatie vooral willen bereiken is om van Extendum een slagvaardiger bedrijf te maken. We willen gaan onderzoeken waar we kunnen innoveren en slimme samenwerkingsverbanden kunnen aangaan voor een betere, efficiëntere dienstverlening en beter aanbod”, licht Molenaar toe.

‘Hectische periode’

De afgelopen twee weken waren volgens Cor Molenaar en zijn collega Ralph Vaessen zeer intensief. Volgens Ralph Vaessen is het een hectische periode van veel overleg geweest waarbij de dienstverlening gewoon door is gegaan: “We hebben al onze disciplines in de strijd geworpen om in recordtijd een nieuwe organisatie neer te zetten. Dit hadden we een maand geleden niet kunnen vermoeden. Nu er duidelijkheid is, kunnen we weer bouwen en daar hebben we erg veel zin in. We gaan met veel energie aan de slag voor onze klanten en vertrouwen erop dat zij ons de kans zullen geven om te laten zien wat we als nieuwe organisatie voor ze kunnen betekenen.”

Lees ook:

Gerelateerde artikelen