HR as a Service: een kans voor veel accountantskantoren

Als accountantskantoor kun je helpen bij het optimaliseren van HR-processen.

Het MKB is de grootste werkgever van Nederland. Dit soort werkgevers hebben over het algemeen niet de beschikking over een HR-medewerker, laat staan een volledige HR-afdeling. Het personeelsbeleid ligt vaak in de handen van de ondernemer zelf, naast alle andere taken. Dit maakt het lastig om op een strategische manier te kijken naar het team. Wat juist in een kleine organisatie extra belangrijk is, omdat zij extra gevoelig zijn als een medewerker om welke reden dan ook uitvalt. Hoe identificeer je deze risico’s en maak je plannen om die risico te managen? En hoe zorg je dat je met de vitaliteit en ontwikkeling van medewerkers bezig bent? Nieuwe mensen aan je kunt binden? Dat je arbeidsvoorwaarden biedt die competitief zijn? Als accountantskantoor kun je inspelen met je dienstverlening op bovenstaande zaken om van meerwaarde te kunnen zijn.

Vraag van de ondernemer
Bij het goed managen van personeel komt veel kijken voor een ondernemer. Een ondernemer wil beschikken over een gemotiveerd team van medewerkers die aansluiten bij de ambitie van de organisatie. Om dit goed te organiseren moet de ondernemer kunnen beschikken over een team van experts die HR gerelateerde zaken oppakt. Als accountantskantoor kun je helpen bij het optimaliseren van HR-processen, het verbeteren van de HR-organisatie, het aantrekken en behouden van personeel, en het ontwikkelen van medewerkers. Daarnaast kun je ondersteuning bieden bij zaken zoals het sollicitatieproces, vacature-opstelling en het opmaken van een contract. Deze diensten kunnen op verschillende manieren worden aangeboden, zoals in abonnementsvorm, op afroep of één of meerdere dagen per maand fysiek aanwezig zijn. Bovendien beschikt een accountantskantoor over een breed scala aan expertise binnen het kantoor of in het netwerk.

De toekomst van HR en digitalisering
De toekomst van HR is sterk verbonden met de digitalisering. Door het digitaliseren van processen als werving en selectie, onboarding, en assessments kunnen accountants extra service leveren aan werkgevers. Het inzetten van dit soort HR-tools stelt ondernemers in staat om zich te concentreren op hun kernactiviteiten, terwijl ze profiteren van een professionele HR-ondersteuning en expertise. Dit zal organisaties helpen om concurrerend te blijven en een wendbaar personeelsbestand op te bouwen dat klaar is voor de uitdagingen van de toekomst.

Ben je benieuwd naar de uitdagingen, kansen en oplossingen om klanten te ondersteunen op het gebied van HR as a Service? Mis de Accountancy Expo op dinsdag 20 juni dan niet. Marc van Gaal, directeur van Loket.nl, zoomt dieper in op dit onderwerp. Meld je vandaag nog aan en bereid je voor op een inspirerende en informatieve sessie!

[avg-advertorial slug=”laatste-kans-schrijf-je-in-voor-accountancy-expo-op-20-juni-2023″]

Gerelateerde artikelen