Janet Truncale wordt nieuwe baas van EY Global

Eerste topvrouw van een Big Four-kantoor moet scherven ruimen bij EY.

EY Global heeft Janet Truncale aangesteld als de bestuursvoorzitter. Ze volgt Carmine Di Sibio op, die in juni volgend jaar aftreedt. Truncale wordt de eerste vrouw die wereldwijd een van de Big Four leidt. 

Truncale is het hoofd van de financiële services van de Amerikaanse landenfirma van EY. Met de onverwachtse aanstelling versloeg ze andere kandidaten voor de hoogste post bij het bedrijf. 

Ze was een van de vijf topkandidaten die op de shortlist stonden om Di Sibio op te volgen. Onder hen de Britse partner Andy Baldwin, een belangrijke compaan van Di Sibio die had geholpn bij het opstellen van het plan om EY te splitsen. 

Afgelopen zomer werd Baldwin getipt als meest kansrijke opvolger. Een andere kanshebber was Jad Shimaly, die de activiteiten van EY in Canada leidt. Beiden kwamen van de advieskant van het bedrijf.

Truncale heeft als belangrijkste taak om de eenheid binnen EY terug te brengen. Die veranderde in verdeeldheid nadat het kantoor de wereldwijde organisatie wilde splitsen. De adviespraktijk zou een apart bedrijf worden en de accountants zouden bij EY blijven. Het plan strandde op tegenwerking van de Amerikaanse landenfirma. 

Gerelateerde artikelen