Onvrede smeult bij EY US na geflopte splitsing

Grote schoonmaak om de gemoederen tot bedaren te brengen.

In de VS is EY begonnen met een grote schoonmaak na het afblazen van Project Everest, dat tot de splitsing van het bedrijf had moeten leiden. Julie Boland, de voorzitter van de Amerikaanse tak van het concern, heeft verschillende medestanders bevorderd. Door Bolands verzet tegen de splitsing sneuvelde Project Everest.

Diverse media melden dit. Een van de grootste supporters van de splitsing, Jay Persaud, vicevoorzitter voor risicobeheer, wordt uit het uitvoerend comité van EY US gezet. John King, hoofd van de Amerikaanse accountants van EY, wordt topadviseur van Boland.

Onder het oppervlak broeit de onvrede nog bij EY in de VS. Een aantal partners is boos omdat Boland het voorstel voor splitsing blokkeerde. Anderen zijn boos omdat de getorpedeerde splitsing het bedrijf heeft opgezadeld met een schadepost van 600 miljoen dollar. 

Er klinken dan ook geluiden binnen EY die aan zouden dringen op meer ingrijpende maatregelen. Er zijn twijfels gerezen over het leiderschap van Boland. Ook haar grote tegenstander, Carmine Di Sibio, voorzitter van EY global, heeft het verbruid bij velen binnen EY.

Boland zou bestuurlijke hervormingen hebben toegezegd, waardoor er een scheiding zou komen tussen het bestuur en het management. Er zou ook meer toezicht op het bestuur zijn toegezegd, maar onduidelijk is wanneer dit gebeurt. 

 

Gerelateerde artikelen