Hackers Deloitte winnen weer Global CyberLympics Security Challenge

De ethical hackers van Deloitte hebben voor de vierde maal de Global CyberLympics Security Challenge gewonnen. Deze internationale hackwedstrijd vond dit jaar plaats in Washington DC, VS. Het Deloitte ‘Hack.ERS’-team ging de strijd aan met elf andere teams uit de hele wereld.

Het Deloitte-team kwam tijdens de finale uit tegen teams uit Nederland, Verenigde Staten, Australië, Rusland, India, Nigeria, Argentinië en Brazilië. Het Nederlandse KPN-team ‘SectorC’ werd tweede en ‘CTRL+ALT+Del’ van Deloitte USA ging naar huis met een derde plek. Nog vier andere Deloitte-teams streden in de finale om de trofee.

Ivo Noppen, captain van het Deloitte Hack.ERS-team: ‘Het Deloitte-team bestond dit jaar uit twee ervaren en vier jonge ethical hackers die elkaar op technisch gebied goed aanvullen. Vorig jaar eindigden we op de tweede plaats en daarom hadden we dit jaar een extra drive nodig om de trofee wel mee naar huis te nemen. Zo hadden we bewust een aantal jonge talenten aan het Hack.ERS-team toegevoegd, zodat we hun nieuwe kijk op security konden gebruiken in de challenges. De CyberLympics is een evenement waar de cybersecurityspecialisten kunnen oefenen met gebieden die ze in de praktijk niet dagelijks tegenkomen.’

‘We vinden het vanuit Deloitte belangrijk om bij te dragen aan een open en veilige digitale wereld. Deze snel veranderende wereld vereist continu ontwikkeling van onze technische securityvaardigheden, om zo opgewassen te zijn tegen cybercriminaliteit. Ook zorgt deze challenge ervoor dat je als team leert onder grote druk te werken aan een technische uitdaging. We zijn dan ook zeer trots op deze unieke prestatie van onze cybersecurityspecialisten. Ook willen we de nummers 2 en 3 van harte feliciteren met deze mooie overwinning’, aldus Marko van Zwam, partner bij Deloitte Risk Services.

De Global CyberLympics is een initiatief van de International Council of E-Commerce Consultants (EC-Council) en wordt ondersteund door het International Multilateral Partnership Against Cyber Threats (IMPACT). Doel van de CyberLympics is om het niveau van cybersecurity binnen landen te verbeteren en tevens samenwerking tussen landen te vergroten. De CyberLympics bestaat uit een serie ‘ethical hacking’ games die bestaan uit zowel offensieve, defensieve security, fysieke security en IT Forensics uitdagingen.

Gerelateerde artikelen