Financiële bedrijven willen extra betalen voor IT’ers

Groei en winst aangetast door het gebrek aan IT-personeel.

Bijna een kwart van de Nederlandse bedrijven is in de afgelopen twee jaar minder hard gegroeid, omdat zij onvoldoende IT-personeel konden vinden. Een derde van de ondervraagde bedrijven zegt een hoger salaris te bieden om toch aan genoeg IT-personeel te komen. In de financiële sector is de bereidheid om het loon op te schroeven nog veel groter. Daar wil bijna twee derde van de bedrijven de portemonnee trekken voor IT’ers.

  • groei en winst aangetast door het gebrek aan it-personeel: bijna een kwart van nederlandse bedrijven rapporteert langzamere groei vanwege personeelstekort.
  • financiële sector biedt hogere salarissen aan om it-talent aan te trekken: bijna tweederde van de bedrijven is bereid meer te betalen.
  • grote bedrijven voelen het meest de gevolgen van it-personeelstekort: ruim een derde meldt haperende groei en winstderving.

Dit blijkt uit een onderzoek van Linden-IT onder ruim duizend HR-managers. De gevolgen hiervan laten zich ook financieel voelen. Eén op de vijf ondervraagden zegt dat de organisatie in de afgelopen twee jaar minder winst heeft gemaakt door een tekort aan IT-talent.

De haperende groei door gebrek aan IT-personeel was vooral voelbaar bij grote bedrijven. Ruim een derde gaf aan hier last van te hebben gehad in de afgelopen twee jaar. Kleine en middelgrote bedrijven hadden er minder mee te maken, maar toch voelde ruim een op de vijf van deze bedrijven de gevolgen voor de groei. [Artikel gaat verder na de volgende alinea]

Vermoedt u dat dit artikel interessant is voor anderen binnen uw organisatie of netwerk, wijs anderen hier dan op door dit bericht te delen via uw whatsapp, email, Linkedin of Twitter (bovenaan dit artikel).  

Ook leed de winstgevendheid van grote bedrijven vaker door gebrek aan IT'ers. Ruim een derde van de grote bedrijven klaagt hierover, terwijl dat bij kleine bedrijven de helft zo weinig is. Meer dan de helft van de respondenten is bereid om budget vrij te maken voor interne opleidingen en trainingen voor het eigen IT-personeel. IT’ers uit het buitenland werven is echter niet geliefd onder de respondenten. Slechts eenk wart is hiertoe bereid. 

 

Gerelateerde artikelen