EY Finance Navigator wint Corporate Recognition Award 2019

EY Finance Navigator is de winnaar van de Corporate Recognition Award 2019.

De award werd uitgereikt door het Institute of Management Accountants (IMA) als erkenning voor bedrijven die vooruitstrevend zijn op het gebied van innovatie in accountancy en finance.

Verschillende vooruitstrevende finance- en accountancyinitiatieven zijn de revue gepasseerd bij de jury van de Corporate Recognition Awards, maar de online financiëleplanningsoftware voor start-ups en scale-ups van EY is uit de bus gekomen als de grote winnaar. De EY Finance Navigator is een corporate start-up van EY die in 2017 is opgezet en sindsdien al meer dan 800 licenties heeft verkocht in 50 landen. 

De voorman van de EY Finance Navigator, Alexandros Matthiessen, richtte het project samen met twee collega’s (Lars Vereijken en Wout Bobbink) op naar aanleiding van een innovatieprogramma binnen EY. 

Matthiessen stelt: “Een derde van de failliete start-ups gaat ten onder door financiële redenen. We vinden dit veel te hoog. We willen ondernemers wereldwijd een digitale oplossing bieden om te sturen en te kunnen groeien, niet alleen wanneer een bedrijf zich in de volwassen fase bevindt, maar ook bij de oprichting van een onderneming.” Matthiessen is een CMA (Certified Management Accountant), de certificering van IMA die wereldwijd wordt erkend als keurmerk voor financecompetenties.

Het is de vierde keer dat IMA de Corporate Recognition Award uitreikt tijdens zijn jaarlijkse “The Future of Finance”-evenement. “Wij willen de bijdrage en innovaties van Nederlandse financial professionals zichtbaar maken. De EY Finance Navigator is een verrijking voor onze beroepsgroep, door financieel advies toegankelijk te maken voor een doelgroep die het hard nodig heeft, de start-ups”, aldus Alain Mulder, Director European Operations van IMA.

Gerelateerde artikelen