Ex-partners Grant Thornton US eisen groter deel van de opbrengst na verkoop 

350 gepensioneerde partners op ramkoers met het management.

Gepensioneerde Amerikaanse partners van Grant Thornton in de VS liggen op ramkoers met het accountantskantoor. Ze eisen een groter deel van de opbrengst uit de verkoop van Grant Thornton. Om die eis kracht bij te zetten hebben ze advocaten ingehuurd die namens hen het gevecht aangaan met de leiding van Grant Thornton voor een groter deel van de koek.

  • Gepensioneerde partners van Grant Thornton in de VS eisen een deel van de opbrengst van de verkoop van het kantoor
  • Grant Thornton is dit jaar verkocht aan New Mountain Capita
  • Het management van het kantoor wil hun pensioenrechten in één keer afkopen
  • De ex-partners hebben advocaten ingeschakeld om hun eis voor meer geld kracht bij te zetten
  • In het laatste voorstel van Grant Thornton krijgen de ex-partners 22 procent extra in de uitkoopregeling.

De vlam is in de pan geslagen nadat Grant Thornton in de VS is overgenomen door New Mountain Capital, een private equity-partij. Onderdeel van de deal is dat de reguliere pensioenuitkeringen voor de 350 voormalige partners worden omgezet in een eenmalige uitkering.

Grant Thornton heeft vorig jaar het een verbeterd voorstel gedaan om de pensioenrechte af te kopen, maar daar zijn de ex-partners niet tevreden over. De ruzie draait om de manier waarop het forfaitaire bedrag is berekend, waarbij gebruik werd gemaakt van een discontovoet en levensverwachtingstabellen. De pensionado’s van Grant Thornton beschuldigen het bedrijf ervan dat deze tabellen bedoeld zijnn om de uitbetalingen laag te houden. Ze verdenken de huidige partners ervan dat ze op deze manier een groter deel van de opbrengst in eigen zak willen steken

Volgens de voorwaarden van de oorspronkelijke deal zouden de ex-partners tien procent extra krijgen als ze hun pensioenrechten zouden afkopen. Inmiddels is de uitkoopregeling verhoogd tot 22 procent van de oorspronkelijke pensioenwaarde. Dat zou neerkomen op tienduizenden dollars per gepensioneerde.

De onderhandelingen worden nauwgezet gevolgd door andere accountantskantoren in de VS. Tal van kantoren zouden ook een verkoop overwegen aan private equity-bedrijven. De gepensioneerde partners hebben daar geen stem in, maar behoren in de VS wel tot de grootste crediteuren van de kantoren.

 

Gerelateerde artikelen