Europese Commissie investeert in Nederlandse connector Storecove

Vanaf april 2019 is iedereen die met de overheid werkt, verplicht om zijn facturen via het facturennetwerk Peppol te sturen. En dat heeft vergaande gevolgen.

Daarom ziet de Europese Commissie het belang van goede aansluitpunten. Om hierin te investeren, heeft Storecove als enige Nederlands connector Europese subsidie ontvangen.  

Pdf’s als factuur mogen straks niet meer, maar worden vervangen door e-facturen die via het facturatienetwerk Peppol gestuurd dienen te worden. Dat is een eis die straks door de overheid gesteld wordt, maar ongetwijfeld de toekomst voor iedereen gaat worden. Om hierop voorbereid te zijn, kunnen accountantskantoren en andere bedrijven zich aansluiten op een Peppol acces point. 

Connector als verbindende schakel
Zo hebben ruim 180 accountantskantoren zich inmiddels aangesloten bij Storecove. Deze connector maakt de verbinding tussen Peppol, boekhoudprogramma’s, email én leveranciersportals. Facturen worden automatisch opgehaald, verzameld, herkend en onder de juiste journaalpost in de boekhouding ingeboekt. En dat levert tijdwinst, minder fouten én een eerdere betaling van de factuur op. 

Ook de Europese Commissie ziet het belang van goede aansluitpunten voor Peppol en investeert daarom fors in toekomstige systemen. Om zijn systemen Europees goedgekeurd en gestandaardiseerd te krijgen, heeft Storecove als enige Nederlandse partij een subsidie gekregen. Het is de bedoeling dat de systemen hiermee nog in 2018 opgeleverd gaan worden. 

Gerelateerde artikelen