DOCCO voert onderzoek uit naar IT, cloud & security

Het applicatielandschap van een gemiddeld administratie- of accountantskantoor verschuift steeds meer naar online en webbased werken.

Voor het ene kantoor is dit een uitkomst, voor de ander een moeizaam proces. Wat zijn factoren die een rol spelen bij de transitie en in hoeverre hebben kantoren ‘cloudwatervrees’? En is cloudbased-werken ook veiliger? 

Adviesbureau DOCCO start een peiling in de branche om antwoord te geven op deze vragen. Niet elk kantoor is even ver met de transitie naar saas-applicaties. De ervaring leert dat een grote mate van legacy het tempo van IT-innovatie kan beïnvloeden. Het onderzoek beoogd de positie van kantoren en beweegredenen in beeld brengen.

Accountancymonitor.nl
Het is niet de eerste keer dat DOCCO peilingen verricht in de branche. Onder het label AccountancyMonitor, waar ook dit onderzoek is gepubliceerd, deden eerder al 450 accountants mee aan de korte onderzoeken. Met name de rapportage die wordt opgeleverd met waardevolle inzichten was voor deelnemers een motivator. Deelnemers ontvangen ook dit keer een handige uitgave met onderzoeksresultaten en toelichtingen van experts. Deelnemers kunnen hun eigen positie bepalen rond IT, cloud & security door deze te vergelijken met het branchebeeld qua vooruitgang.

Opzet peiling
Alle medewerkers van administratie- en accountantskantoren kunnen deelnemen. Het onderzoek wordt uitgevoerd door middel van een korte digitale enquête. Er is geen technische voorkennis vereist en de deelname neemt ca. 8 minuten in beslag.

Start deelname peiling

Gerelateerde artikelen