Countus duikt in data biodiversiteit voor akkerbouwers

Inzicht in maatschappelijke doelen mag geen administratieve sores geven.

Countus en VAA Data Works gaan samen een tool ontwikkelen die akkerbouwers inzicht geeft in de scores van de biodiversiteit. Dit inzicht wordt vergroot doordat de akkerbouwer de score in de tool kan vergelijken met de score van andere agrariërs. 

Het initiatief haakt aan bij inspanningen in de akkerbouw die biodiversiteit te stimuleren. Hierbij sluiten de organisaties aan bij de KPI’s die zijn vastgesteld in de Biodiversiteits Monitor Akkerbouw. Het doel is dat inzicht in de data voor biodiversiteit voor de boer geen extra administratieve lasten met zich meebrengt en een positieve bijdrage levert aan het rendement.

De initiatiefnemers denken dat de tooling het voor adviseurs in de sector eenvoudiger maken om klanten inzicht te geven in de scores op de KPI’s biodiversiteit akkerbouw. Aan de hand van dit inzicht kan worden gekeken naar maatregelen en mogelijke oplossingen. 

In de opstart is de doelgroep beperkt tot akkerbouwers die deelnemen aan een studiegroep van Countus. De ontwikkeling vindt daarmee ook plaats in direct contact met de akkerbouwer die er mee aan de slag gaat.
 

 

Gerelateerde artikelen