Britse tak Grant Thornton zet zichzelf in de etalage

Het kantoor heeft private equitybedrijven benaderd voor een overname.

De Britse landenfirma van Grant Thornton overweegt om zichzelf te verkopen aan een private equitybedrijf. Volgens de Engelse krant Sunday Times heeft het accountants- annex advieskantoor contact opgenomen met diverse private equitybedrijven om te onderhandelen over een overname.

  • Grant Thornton UK heeft een private equitybedrijven benaderd
  • Het accountants- annex adviesbureau overweegt zichzelf te verkopen
  • Het bedrijf is in handen van tweehonderd partners
  • De omzet over het laatste boekjaar was 654 miljoen pond bij een winst van 146 miljoen.

Dit zou opnieuw een grote overname zijn in de accountancy. In Groot-Brittannië is Grant Thornton het zesde kantoor qua omzet. Het kantoor zet 654 miljoen pond om. De winst over het laatste boekjaar betrof 146 miljoen pond. Het kantoor telt in de UK tweehonderd partners.

In de VS is Grant Thornton al in zee gegaan met New Mountain Capital, een private equity-partij. Baker Tilly in de VS is in handen gekomen van Hellman & Friedman voor ongeveer een miljard dollar. Andere accountantskantoren in de VS zouden zich ook willen laten overnemen.

Grant Thornton in Engeland heeft de overnameplannen niet ontkend, maar weigert ook om ze te bevestigen. “In het licht van de voortdurende ontwikkelingen in ons vakgebied onderzoeken we voortdurend strategische opties om te bepalen wat het beste is voor onze klanten, onze mensen en ons bedrijf”, zo reageerde Grant Thornton in de Sunday Times.

“Zoals alle bedrijven evalueren we voortdurend het externe zakelijke en economische landschap en verkennen we verschillende wegen die de groei van ons bedrijf kunnen stimuleren. Hierdoor kunnen we weloverwogen beslissingen nemen over wat het beste is voor onze mensen, onze klanten en ons bedrijf.”

Het bedrijf benadrukt dat er nog geen sprake is van een concrete overname.  “Wij zijn niet actief betrokken bij een dergelijke transactie.”

Ex-partners Grant Thornton US eisen groter deel van de opbrengst na verkoop 

Gerelateerde artikelen