Accountantskantoren flink de dupe als softwareleveranciers stoppen?

De bekende accountancy-ICT criticaster Gerard Bottemanne stelt kritische vragen bij stoppen Visma | DizzyData.

Deze week maakt Visma | DizzyData (bekend van Scan en herken) plotseling bekend te gaan stoppen. Eerst was het Wolters Kluwer die afgelopen september haar klanten liet weten al einde van dit jaar met haar fiscale aangiftesoftware Avanzer Aangifte te stoppen.

‘Uiteraard staat het je vrij om zelf te kiezen met welke dienstverlener je zaken wil doen. Mocht je willen overstappen op een andere scan en herken oplossing, dan is onze verwachting dat een migratie naar Lyanthe voor onze klanten de meest soepele en minst tijdrovende zal zijn, omdat wij samen met Lyanthe hebben geïnvesteerd in een robuust migratietraject’, meldt DizzyData.

De bekende software-expert Gerard Bottemanne van GBNED plaatst op LinkedIn kritische vraagtekens bij deze bekendmaking. 

‘Is Lyanthe dan objectief wel de beste keuze als opvolger voor DizzyData. En is het daarbij toeval dat Lyanthe én Dizzydata beide uit de Visma stal komen?’, schrijft Bottemanne. 

‘Ik vraag me dan meteen af hoe lang DizzyData en Lyanthe al bezig zijn met dat robuuste migratietraject. En of ze hun klanten niet al eerder konden informeren?’

Bottemanne geeft aan ‘een beetje flauw te worden’ van leveranciers die plotseling stoppen met bepaalde software en dan meteen hun voorkeur uitspreken voor een opvolger zonder onderbouwd openbaar testrapport. Daarom doet hij een voorstel aan de softwareleveranciers: ‘Ik wil bij deze voorstellen dat als gerenommeerde leveranciers stoppen met software dat ze hun klanten minimaal een jaar de tijd geven om over te stappen. En dat ze een open migratietraject aanbieden dat open staat voor meerdere alternatieven.’

Er zijn inmiddels tientallen reacties geplaatst op het bericht van Bottemanne.
 

Gerelateerde artikelen