Zelfstandigen Bouw start procedure vroegpensioenrechten schilder

Zelfstandigen Bouw is een procedure begonnen om voor een schilder de vroegpensioenrechten op te eisen die hij als werknemer had opgebouwd bij het schilderspensioenfonds.

Volgens het schilderspensioenfonds kan hij geen aanspraak maken op die vroegpensioenrechten omdat hij voor 2014 voor zichzelf is begonnen. Uit een enquête die Zelfstandigen Bouw eerder dit jaar heeft gehouden onder zelfstandige schilders blijkt dat schilders dit bijzonder onrechtvaardig vinden. Werknemers houden die rechten wel.

“Samen met een schilder hebben wij de kwestie nu voorgelegd aan de geschillencommissie van het pensioenfonds”, zegt voorzitter Charles Verhoef van Zelfstandigen Bouw. Hij vindt het niet uit te leggen dat schilders die als werknemer jarenlang hebben betaald voor een vroegpensioen daar niets van terugzien. “Voor schilders die na januari 2014 voor zichzelf zijn begonnen, heeft BPF dit – na druk vanuit Zelfstandigen Bouw – begin 2015 aangepast. Dat moet ook gebeuren voor ex-werknemers die voor 2014 al als zelfstandige aan de slag zijn gegaan.”

Gerelateerde artikelen