Zaken gaan goed bij Abab Accountants

Accountants- en adviesorganisaties Abab wint terrein met de wettelijke controle van de jaarrekeningen. Het Brabantse bedrijf zegt minder concurrentie te hebben van de internationale accountantbureaus en meer opdrachten binnen te halen.
Het FD publiceert vandaag een interview met Hans Scholten, lid van de hoofddirectie van Abab, over de resultaten van 2014. Hij vertelt daarin dat de ‘Big Four’ de onderkant van de markt laat liggen omdat daar voor hen minder in te verdienen valt. “Het prijsniveau is voor hen niet interessant meer. We vissen in een grotere vijver en behalen een hogere omzet met onze afdeling audit en Assurance.” Het bureau zegt tevens cliënten binnen te halen die tot nu toe bij kleine accountantskantoren met een beperkte vergunning zaten.
Nettowinst
Vorig jaar boekte Abab een omzet van 56,9 miljoen, iets minder dan het jaar daarvoor. Het bedrijf zegt dat dit te wijten is aan een samenwerkingsverband van Abab Automatiseringsadvies met Perfection Automatiseringen, wat leidde tot een verschuiving van de omzet. De nettowinst vorig jaar is met meer dan 10 procent gestegen dankzij verdere automatisering en een hogere efficiency. Door natuurlijk verloop is het personeelsbestand hierdoor met 4 procent teruggebracht.
Gerelateerde artikelen