Werkkapitaal in China

Ook in China is er sprake van een cash crunch. Facturen worden er steeds later betaald en leveranciers betalen graag een hoge rente, als u bereid is hun werkkapitaal te financieren.
Een interessant artikel verscheen dezer dagen op sharedserviceslink, vanouds sterk geïnvolveerd in wereldwijde P2P-processen.
In de huidige global economy, waar alles met alles samenhangt, is de beschikbaarheid van voldoende werkkapitaal in China ook bij ons in het westen relevant. Vandaar dat veel analisten zich buigen over de ‘haperende’ Chinese economie, die met een BNP-groei van 7,45% (!) het slechtste jaar boekte in de afgelopen kwart eeuw.
 
Volgens een recent artikel in The South China Morning Post dreigt in China de gemiddelde DSO, days sales outstanding, voor geleverde producten en diensten dit jaar te stijgen van 69 dagen in 2011 naar wel 90 dagen.
In de VS is dat, voor een gemiddeld S&P Fortune 500 bedrijf, 46 dagen. In een rapport van Atradius lezen we dat in ons land een DSO van gemiddeld 33 dagen geldt, het gemiddelde voor West-Europa is 52 dagen.
 
Vooral MKB-bedrijven worden daardoor fors in de problemen gebracht. 90 dagen wachten tot uw facturen betaald worden? Lees wat een alternatieve financier, Jordan Novak van C2FO als expert op het terrein van niet-bancaire peer-to-peer lending  over de impact van werkkapitaalbeschikbaarheid kan vertellen.
Bijvoorbeeld waarom Chinese bedrijven bereid zijn steeds hogere rentes te betalen, mocht u uw overtallige cash aan hen uitlenen.
 
http://www.sharedserviceslink.com/blog/working-capital-in-china
Gerelateerde artikelen