Weer belastingperikelen voor Facebook in VK

Facebook UK boekte vorig jaar verlies van £52,5 miljoen – maar betaalde £71m aan bonussen uit, op een beweerde ‘omzet’ van £210 miljoen. Creatief boekhouden!

 Reagerend op het publieke ongenoegen over de fiscale praktijken van een aantal; grote multinationals paste Facebook in Groot Brittannië  de boekhouding aan – opdat een ‘getrouwer beeld’ van de werkelijkheid geschapen zou worden, en het bedrijf méér belasting zou gaan betalen in het Verenigd Koninkrijk.

Nu blijkt dat Facebook aldaar vorig jaar een magere 4,17 miljoen pond aan vennootschapsbelasting betaalde (tegen slechts £4327 in 2014) – maar tegelijk een nieuw belastingkrediet wist te verkrijgen van £11,3 miljoen.

De belangrijkste reden: Facebook UK betaalde £71 miljoen aan bonussen uit , en sloot het jaar af met een verlies van ruim 50 miljoen pond op een omzet van £210 miljoen . Vorig jaar bedroeg die collectieve bonus nog slechts £35 miljoen.

 

"Wij betalen echt alle belasting die we móeten betalen," reageert Facebook. "EN vergeet niet dat we weer 300 nieuwe arbeidsplaatsen creëerden, voor jullie Britten! En we brengen de nieuwste tech naar jullie eiland!"

https://www.cchdaily.co.uk/facebook-challenged-over-ps113-tax-credit

Gerelateerde artikelen