Voorstel samenwerking AICPA en CIMA met overweldigende meerderheid aangenomen

Ruim 600.000 leden van het American Institute of CPAs en het Chartered Institute of Management Accountants richten gezamenlijk een nieuwe overkoepelende beroepsorganisatie op.
AICPA en CIMA gaan nog nauwer samenwerken in een nieuw verband, dat zich ten doel stelt met nog meer kracht en nog effectiever de gehele brede accounting-professsie te bevorderen, voor zowel de accountants-in-business als de controlerend accountants.  
 
Het afzonderlijk lidmaatschap van zowel AICPA als CIMA blijft daarbij bestaan, inclusief de besturen en beider ondersteunende staven.  Van de 56.560 AICPA-leden die hun stem uitbrachten heeft liefst 86,5% de nauwere samenwerking goedgekeurd, slechts 7615 leden stemden tegen (13,5%). Bij de CIMA-leden was het percentage instemmers nog hoger, namelijk 89,7%. 
 
De nieuwe associatie gaat ongeveer 600.000 accountants wereldwijd vertegenwoordigen, als overkoepeling van de separate ledenorganisaties. De op- en inrichting van de nieuwe vereniging begint p[er heden, men hoopt in 2017 van start te kunnen gaan. Alle leden van zowel AICPA als CIMA, CPA’s en CGMA’s, zullen vanaf dan een dubbel lidmaatschap hebben – zonder extra contributie te hoeven betalen.
 
AICPA en CIMA richtten in 2011 al een joint venture op, in 2012 resulterend in de formele titel Chartered Global Management Accountant (CGMA). “Onze samenwerking tot dusverre is zo soepel verlopen, dat we besloetn hebben deze naar een nieu level te tillen,” aldus de besturen. “Samen kunnen we de leden nog beter assisteren met meer resources, en nog beter vertegenwoordigen met het gewicht van een enorm grote organisatie achter hen.”
Meer informatie over de samenwerking is te vinden via www.aicpa.org/horizons.
Gerelateerde artikelen