Voordelen van moderne rapportagetool #3: Bied altijd en overal toegang

In een serie van drie blogs vertelt Visma u welke voordelen een moderne rapportagetool kan bieden.

Partnerbijdrage van:


Lees ook:
Voordelen van moderne rapportagetool #1: Laat zien wat u waard bent
Voordelen van moderne rapportagetool #2: Wijs cliënten op waarde in details

Bedrijven hebben in iedere markt te maken met grote concurrentie. Daardoor wordt hun behoefte aan transparante informatie op basis waarvan ze met vertrouwen belangrijke zakelijke beslissingen kunnen nemen, steeds groter. Dat is waar u als accountant om de hoek komt kijken. 

U kunt u met uw accountantspraktijk onderscheiden door uw cliënten waardevol advies en inzichtelijke rapportages te bieden. Hoe meer inzicht u hebt in de bedrijfsprestaties en financiële gezondheid van uw cliënten, des te groter uw én hun succes. Door u te focussen op datgene waar uw cliënten en hun klanten de meeste waarde aan hechten, kunt u uw adviesdiensten laten groeien.

Accountants stellen voornamelijk financiële rapporten op om te voldoen aan de eisen van de wet- en regelgeving en om een financiële historie op te bouwen. Vaak is er sprake van ‘rapporteren om het rapporteren’. De kans is groot dat uw cliënten niet veel wijzer worden uit al die financiële verslagen. Als u cliënten helpt met het verwerven van inzicht in alle financiële rapportage, zullen zij met relevantere vragen voor de dag komen. En dat biedt u de kans om extra adviesdiensten te leveren en zo toegevoegde waarde te bieden. Dit zal leiden tot verbeterde wederzijdse winstgevendheid en een sterkere klantenbinding. Investeren in effectieve rapportage verdient zich altijd terug.

In een serie van drie blogs vertellen wij u wat de voordelen zijn van moderne rapportagemogelijkheden voor accountantspraktijken.

Voordeel 3: Bied altijd en overal toegang

Bedrijven stellen steeds hogere eisen aan hun accountant. Ze hebben behoefte aan een sparringpartner die hen voorziet van proactief advies. Ook verlangen ze up-todate informatie, altijd en overal binnen handbereik. Het gebruik van een moderne rapportagetool in de cloud biedt u en uw cliënten:
a. Altijd en overal veilige toegang tot actuele informatie
b. Keuzevrijheid ten aanzien van de weergave van rapporten
c. Eenvoudige mogelijkheden om tijdstrajecten weer te geven en te vergelijken
d. De mogelijkheid om in te zoomen op details en informatie vanuit diverse
perspectieven te bekijken
e. Naadloze communicatie via een centrale locatie
f. De mogelijkheid om informatie op te vragen vanaf mobiele apparatuur

De cloud biedt uw cliënten eenvoudig toegang tot inzichten in hun bedrijfsvoering en stelt u in staat om op te treden als coach en professioneel adviseur.

Als u reeds met uw cliënten samenwerkt op basis van een cloudgebaseerde accountantsoplossing, hebben zij waarschijnlijk rechtstreeks toegang tot real-time rapportages. Wat cliënten echter niet weten, is of die rapporten door u zijn gereconcilieerd, gecontroleerd en op kwaliteit beoordeeld. Moderne rapportageoplossingen bieden u de mogelijkheid om aan te geven wanneer rapporten gereed zijn voor inzage door uw cliënten. Er kan niet met deze verslagen worden geknoeid. Daardoor behoudt u de regie,
precies zoals het hoort.

Wilt u meer weten over de voordelen van moderne rapportagemogelijkheden voor accountantspraktijken? Download dan de gratis whitepaper van Visma Software.

Gerelateerde artikelen