Voordelen van moderne rapportagetool #2: Wijs cliënten op waarde in details

In een serie van drie blogs vertellen wij u welke voordelen een moderne rapportagetool kan bieden.

Partnerbijdrage van:


Bedrijven hebben in iedere markt te maken met grote concurrentie. Daardoor wordt hun behoefte aan transparante informatie op basis waarvan ze met vertrouwen belangrijke zakelijke beslissingen kunnen nemen, steeds groter. Dat is waar u als accountant om de hoek komt kijken. U kunt u met uw accountantspraktijk onderscheiden door uw cliënten waardevol advies en inzichtelijke rapportages te bieden. Hoe meer inzicht u hebt in de bedrijfsprestaties en financiële gezondheid van uw cliënten, des te groter uw én hun succes. Door u te focussen op datgene waar uw cliënten en hun klanten de meeste waarde aan hechten, kunt u uw adviesdiensten laten groeien.

Accountants stellen voornamelijk financiële rapporten op om te voldoen aan de eisen van de wet- en regelgeving en om een financiële historie op te bouwen. Vaak is er sprake van ‘rapporteren om het rapporteren’. De kans is groot dat uw cliënten niet veel wijzer worden uit al die financiële verslagen. Als u cliënten helpt met het verwerven van inzicht in alle financiële rapportage, zullen zij met relevantere vragen voor de dag komen. En dat biedt u de kans om extra adviesdiensten te leveren en zo toegevoegde waarde te bieden. Dit zal leiden tot verbeterde wederzijdse winstgevendheid en een sterkere klantenbinding. Investeren in effectieve rapportage verdient zich altijd terug.

Voordeel 2: Wijs cliënten op de waarde in de details

De mogelijkheid om op financiële details in te zoomen met behulp van zogenaamde drill down-functionaliteit is iets waar uw cliënten bijzonder veel prijs op zullen stellen. De eerste stap hiervoor is duidelijk inzicht krijgen in de basisgegevens. Zodra uw cliënten uw rapportages volledig kunnen doorgronden, kunnen ze zich gaan verdiepen in de details en in de waarde die deze voor hun onderneming hebben.

Elke moderne rapportagetool zou een uitmuntende gebruikerservaring moeten bieden. Uw cliënten zouden ieder financieel dashboard moeten aangrijpen als een nieuwe kans om inzicht te verwerven in hun bedrijfsvoering en om een helder overzicht te krijgen van de zaken die er toe doen. Als accountant hebt u oog voor de dingen die cliënten daarbij over het hoofd zien, zodat u hen van professionele ondersteuning kunt voorzien. Uw cliënten hebben behoefte aan zo’n informatieaanbod in de vorm van gebruiksvriendelijke en inzichtelijke rapportages. Help hen om hun financiële huishouding te stroomlijnen en geef de winstgevendheid van uw praktijk een boost door financiële rapportages te vertalen naar praktisch en bruikbaar advies.

Wilt u meer weten over moderne rapportagetools voor accountants? Download dan de gratis whitepaper.

Gerelateerde artikelen