Verzekering tegen terrorisme en politieke onrust: markt groeit met 20%

Tot ruim $10 miljard in 2018, verwacht KPMG...
In een nieuw rapport Political risk and crisis management insurance: opportunities for growth stelt KPMG dat de mondiale markt voor verzekeringen tegen politieke risico’s en terrorisme waarschijnlijk fors  blijft groeien, de komende jaren.
De zwakke macro-economische ontwikkelingen, de terroristische aanslagen, groeiende dreiging van cyber-aanvallen en politieke onrust, al deze ontwikkelingen tezamen leiden tot een forse toename van de vraag naar verzekeringen tegen deze risico’s.
 
KPMG signaleert tenminste twee ‘gaten’ in de markt: er is grote behoefte aan nieuwe producten zoals verzekeringen tegen (de indirecte gevolgen van) terroristische aanslagen, meer in het bijzonder tegen de kosten van de resulterende onderbreking van de bedrijfsprocessen, zonder dat  per se sprake is van materiële schade, door het soms dagenlang durende onderzoek.
 
Een tweede ‘kans’ ziet KPMG in de ontwikkeling en exploitatie van preventie-advies vanuit de verzekeraar: hoe kunnen hun cliënten dergelijke risico’s voorkomen en de disruptieve effecten na bijvoorbeeld een aanslag minimaliseren? 
Gerelateerde artikelen