UNICEF investeert in open source en blockchain-startups

Het UNICEF Innovation Fund wil investeren in technology-startups die toepassingen ontwikkelen, die leven en welzijn van kwetsbare kinderen verbeteren – vooral in landen waar innovatieve jonge ondernemers niet gemakkelijk aan kapitaal kunnen komen.
“De doelstelling van ons UNICEF Innovation Fund is: investeren in open source technologieën, speciaal gericht op het welzijn van kinderen,” zegt Christopher Fabian, UNICEF Innovation Co-Lead. “We kijken daarbij naar kansen in allerlei landen, ook die waar startups niet gemakkelijk aan kapitaal kunnen komen. We hopen zo communities van probleemoplossers te kunnen creëren en ondersteunen, die simpele oplossingen verzinnen voor de  meest urgente problemen van jongeren in de derde wereld en daarbuiten.”
 
Het Fonds focust op drie terreinen voor de deelnemingenportefeuille:
• toepassingen voor jongeren <25 , vooral ter ondersteuning van educatie en participatie
• Real-time beslissingsondersteunende informatie 
• toegang tot (betere) infrastructurele voorzieningen,  zoals connectivity, elektriciteit, financiën, sensortechnologie en transport.
 
Bij alle drie ziet Unicef kansen voor technieken als blockchain, 3D printing, wearables en sensoren, artificial intelligence en duurzame energieopwekking.   Eerdere Unicef-investeringen resulteerden in oplossingen als RapidSMS, RapidPro en U-Report, die nu al door miljoenen jongeren gebruikt worden. 
Gerelateerde artikelen