Twee jaar cel voor corrupte belastingambtenaar

Een belastingambtenaar die zich jarenlang liet omkopen door een autohandelaar is onlangs door Rechtbank Noord-Nederland veroordeeld tot 2 jaar celstraf.

De belastingambtenaar heeft zich jarenlang laten omkopen door een autohandelaar om diens opzettelijk onjuiste BPM-meldingen door de Belastingdienst te laten accepteren. Op deze wijze heeft de belastingambtenaar het bovendien mogelijk gemaakt dat de autohandelaar jarenlang de aangiftes BPM die hierop gebaseerd waren voor een te laag bedrag kon doen.

Volgens de Rechtbank heeft de verdachte het vertrouwen dat de maatschappij in een belastingambtenaar mag stellen op grove wijze beschaamd. Rechtbank Noord-Nederland acht hiervoor een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van 24 maanden op zijn plaats.

De eigenaar van het autobedrijf werd voor de belastingfraude veroordeeld tot een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van 30 maanden. Naast het omkopen van de belastingambtenaar had hij zich schuldig gemaakt aan het vervalsen van facturen en het doen van onjuiste btw-aangiften en onjuiste BPM-meldingen.

 

(Bron: Fiscanet)

 

 

Gerelateerde artikelen