Ted Verkade nieuwe CEO Baker Tilly International

Ted Verkade, de bestuursvoorzitter van Baker Tilly Berk, is door de board of directors van Baker Tilly International unaniem gekozen als de nieuwe CEO van het netwerk. In juni 2016 neemt Geoff Barnes afscheid als CEO. Hij blijft wel lid van de board of directors.

Verkade is 20 jaar partner van de Nederlandse tak van Baker Tilly en is ruim 30 jaar werkzaam in de auditpraktijk. De laatste zes jaar was hij managing director van de firma en momenteel is hij bestuursvoorzitter van Baker Tilly Berk. Hij was tien jaar lang de regionale voorzitter voorzitter van Baker Tilly International Europe, Middle East & Africa. In die tijd nam het aantal landen waar Baker Tilly gevestigd is toe van 49 tot 80.

In de komende periode zal Ted Verkade vanuit zijn huidige rol als international project director zijn werkzaamheden op het hoofdkantoor van Baker Tilly International uitbreiden. Tevens blijft hij tot juni 2016 actief als Regional Chairman EMEA. In de afgelopen vijf jaar had hij een leidende rol in het bepalen van de strategische koers van het netwerk en het vergroten van de samenwerking tussen de member firms.

In een reactie op zijn benoeming zegt Ted Verkade: ‘Ik ben vereerd en zeer gemotiveerd om het netwerk te mogen leiden in een tijd waarin het accountantsberoep wereldwijd aan sterke verandering onderhevig is. Onder Geoff Barnes’ leiding is Baker Tilly International uitgegroeid tot een robuust netwerk met kwalitatief hoogstaande member firms en vele talentvolle partners en medewerkers. De komende tijd ga ik samen met Geoff aan de slag met een transitieprogramma. Ik kijk uit naar de samenwerking met het hoofdkantoor in Londen én onze member firms om het succes van het netwerk voort te zetten.’

Ronald Hoeksel, bestuurslid van Baker Tilly Berk: ‘Wij zijn zeer verheugd om onze eigen bestuursvoorzitter volgend jaar te verwelkomen als de nieuwe CEO van Baker Tilly International. Zijn focus op het verder vergroten van de internationale groei en zijn strategisch inzicht spelen een cruciale rol in het verder brengen van het wereldwijde netwerk. Baker Tilly International gaat enorm profiteren van zijn kennis en ervaring.’

Gerelateerde artikelen