Taxaroo: Uber voor belastingadviseurs

Een New-Yorkse accountant richt een start-up op die naar hij hoopt een 'Uber voor belastingaangiften' gaat worden.
“Ik ben nu acht jaar bezig als accountant,” zegt oprichter Brian Liebert, “en in die periode zijn mijn cliënten, net als die van mijn concullega’s, steeds handiger geworden in de omgang met computers, met on-line producten en diensten afnemen en on-line werken. Zij blijven vaak thuis om daar te werken, zonder de noodzaak om ‘papier’ op kantoor in te zien of naar een ander kantoor te versturen. Dat kun je natuurlijk ook vertalen naar het contact tussen accountant/belastingadviseur en cliënt.
 
Waarom zou de laatste nog een afspraak moeten maken om met een dikke stapel facturen, bonnetjes en bankafschriften naar ons kantoor te komen? Daarom hebben wij een virtueel kantoor opgericht. Op onze website beantwoord je een aantal vragen, uit de antwoorden maken wij op wat voor belastingaangifte er nodig is. We sturen dan een all-in offerte en stellen enkele persoonlijke adviseurs voor, waaruit de klant zelf kan kiezen. Is dat gebeurd, dan scant de cliënt alle gevraagde stukken en uploadt deze naar onze server. Vanzelfsprekend goed beveiligd. En klaar is kees.”
 
Taxaroo kwam vorige week on-line voor belastingplichtige consumenten, en drie weken geleden voor belastingadviseurs die mee willen doen – meestal eenpitters die zo extra klanten denken te winnen. Inmiddels hebben de eerste 60 klanten zich gemeld en zijn er al tien afspraken bezegeld.
 
Liebert richt zich niet op de amateurs, buurmannen en gepensioneerde ooms die nu voor de straat en familie de belastingaangifte verzorgen. “Alleen als ze een vergunning hebben of CPA zijn, bijvoorbeeld gepensioneerd, dan zijn ze welkom en kunnen ook zij via Taxaroo meer bijverdienen. In principe werkt hij alleen met erkende professionals – in de nieuwe belastingplannen van Obama, die van de week bekend werden, wordt extra aandacht besteed aan het toezicht op en regulering van belastingqadviseurs. 
 
Een volgende dienst die Taxaroo denkt te gaan bieden is workflow-toepassingen voor kleine kantoren, zoals dat van oprichter Liebert zelf, met momenteel 7 medewerkers.
 
Gerelateerde artikelen