Met nieuwe software meer grip op fundament

"We dachten met een branche-specifiek pakket een efficiënte oplossing te hebben voor CRM, facturatie, DMS en planning. Daar denken wij nu heel anders over."

Partnerbijdrage van:

In Amsterdam spreken wij met fiscalist Mario De Laat en Lianne van Vliet. Beiden partners van AXP Adviseurs. AXP is de stille kracht achter het succes van meer dan zeshonderd ondernemers, waaronder veel high-profile individuals, topsporters, topmodellen en artiesten. Het kantoor heeft vestigingen in zowel Amsterdam als Rotterdam en een klantendesk in New York. ‘Wij bedienen veeleisende klanten met uiteenlopende behoeften, die wereldwijd in relatief korte tijd veel geld verdienen en bijzonder hoge eisen stellen aan geheimhouding.’

Uitgebreide pakketkeuze 
AXP testte de afgelopen vier jaar drie CRM-pakketten, waarvan twee specifiek voor de accountantspraktijk en een meer algemeen pakket voor een projectorganisatie. Mario: “Om uiteenlopende redenen voldeden deze systemen niet aan onze verwachtingen. Het zijn geen echte cloud-systemen en ze maken allemaal gebruik van een externe server-omgeving waarop wordt ingelogd. De inrichting is niet gebruiksvriendelijk en vereist structurele begeleiding door dure consultants.”

Soepele datamigratie
“Dat moet toch slimmer, flexibeler en efficiënter kunnen.” Na een proefaccount koos AXP vorig jaar voor Simplicate. “De bedrijfssoftware heeft inmiddels een centrale rol in onze workflows. We leggen vast wat iedere klant van ons verwacht en we bewaken of we daar aan voldoen. Dat helpt ons om die verwachtingen te overtreffen. Het werkt heel kosten-efficiënt en gebruiksvriendelijk. Het hele team is nu verantwoordelijk voor budgetbewaking en we hebben veel meer grip op ons onderhanden werk en liquiditeit.”  

Klaar voor de toekomst
“Accountants gebruiken met name software waarmee ze grip houden op compliance en productiviteit. Uiteraard belangrijke componenten van de dienstverlening, maar niet de kern. Wij willen onze boterham zo niet verdienen. We willen waarde creëren voor onze klanten. Met cloud-based bedrijfssoftware hebben we dat voor elkaar en zijn we klaar voor de toekomst.”

Gerelateerde artikelen