RVO: Vraag nu WBSO aan voor 2016

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) laat weten dat bedrijven die hun kosten voor R&D willen verlagen vanaf januari 2016, zo snel mogelijk een aanvraag voor de fiscale regeling WBSO moeten indienen. Op dit moment kan een WBSO-aanvraag al online ingediend worden.

RVO.nl biedt in de loop van volgende week ook nog een offline-mogelijkheid (een download van het aanvraagprogramma). ‘Houd er rekening mee dat u uw aanvraag uiterlijk 1 volledige kalendermaand voor de start van uw R&D-werkzaamheden bij ons moet indienen. Wilt u al vanaf 1 januari 2016 voor uw werknemers gebruik maken van de WBSO? Dien uw aanvraag dan uiterlijk 30 november 2015 in. Ontvangen wij uw aanvraag na 30 november? Dan is de startdatum later dan 1 januari 2016,’ aldus RVO.nl.

Zelfstandigen

Voor zelfstandigen gelden andere regels. Zij kunnen tot en met 1 januari 2016 een WBSO-aanvraag indienen voor R&D-werkzaamheden die starten op 1 januari 2016. De aanvraag geldt vanaf de datum waarop de aanvraag wordt ingediend tot en met 31 december 2016.

Meer informatie

Meer informatie over het aanvragen van WBSO is te lezen op de website van de WBSO. Verder staat onder Publicaties de Handleiding WBSO 2016 met nuttige informatie voor het invullen van de aanvraag voor 2016. Ook is hier de Regeling S&O-afdrachtvermindering te vinden en het nieuwe Informatieblad WBSO 2016 met beknopte informatie over de WBSO in 2016.

Voorbehoud

De informatie in de Handleiding en het Informatieblad is gebaseerd op de wijzigingen in de WVA zoals opgenomen in het wetsvoorstel Belastingplan 2016 en de hierop gebaseerde Regeling S&O-afdrachtvermindering en is onder voorbehoud van goedkeuring van het Belastingplan. Pas nadat het Belastingplan 2016 is aangenomen door de Eerste Kamer, kan de Regeling worden gepubliceerd in de Staatscourant. Tot die tijd is de Regeling als voorgenomen beleid te downloaden onder officiële bekendmakingen.

Gerelateerde artikelen