Ruim 25% minder faillissementen in de foodsector

Voor het tweede jaar op rij daalde het aantal faillissementen in de foodsector. Na een daling van 16,9% in 2014 bedroeg de daling in 2015 zelfs 25,4%.

Dit blijkt uit onderzoek van De Nationale Franchise Gids.

Het aantal faillissementen in de foodsector is hiermee terug op het niveau van voor de grote recessie. Daarnaast zijn ook de consumentenbestedingen licht toegenomen, maar heeft geen miljardenverschil gemaakt. Zowel in 2014 als in 2015 is er 57 miljard euro omgezet, 60% (€ 34,33 miljard) daarvan werd door supermarkten omgezet.

De branche zag het aantal franchisevestigingen in 2015 toenemen van 4.526 in 2014 naar 4.736 in 2015, oftewel een toename van 5%. Food beslaat met 4.736 franchisevestigingen verdeeld over 103 franchiseformules momenteel zo’n 16% van het totaal aantal franchisevestigingen in Nederland.

Gerelateerde artikelen