Rechtbank geeft stichting ANBI-status terug

Rechtbank Gelderland heeft geoordeeld dat de Belastingdienst onterecht de ANBI-status heeft ingetrokken van een stichting die aangepaste watersportactiviteiten aanbiedt voor mensen met één of meer beperkingen.

Naar het oordeel van de rechtbank heeft de stichting, onder meer door overlegging van verschillende verklaringen van ter zake deskundige instanties, aannemelijk gemaakt dat het dienen van het welzijn van de doelgroep voorop staat en dat de watersportactiviteiten het middel zijn.
 
De enkele stelling van de inspecteur van de Belastingdienst, dat hij niet is overtuigd van het feit dat mensen met een beperking op een andere wijze worden gediend door zelf actief te watersporten dan mensen zonder beperking, is volgens de rechtbank niet onderbouwd.

Verder blijkt uit de financiële stukken dat de watersportactiviteiten worden aangeboden tegen een tarief dat slechts de helft van de kosten dekt. Gelet hierop, is geen sprake van een min of meer commercieel tarief.

Perfect inzicht in Fiscaal Conflictmanagement
Wilt u tijdig fiscale conflicten herkennen en onderscheiden? Wilt u adequaat actie ondernemen om de risico’s voor uw organisatie en uw cliënt te beheersen? Volg de eendaagse cursus Fiscaal Conflictmanagement en voorkom direct boetes en naheffingen. Meld u direct aan.

 

 

Gerelateerde artikelen