PwC deelt details over eigen kwaliteitsbeleid

PricewaterhouseCoopers publiceert een beschrijving van hoe het kantoor zelf de kwaliteit van de eigen audits probeert te verbeteren.
Het document, met de titel Our focus on audit quality somt de belangrijkste factoren op, die volgens het Big4 kantoor van invloed zijn op de audit-kwaliteit, en waar PwC dan ook vooral investeert in technologie zowel als processen. 
 
Het afgelopen jaar heeft PwC het aantal wat het noemt Transparency Data Points vergroot, aspecten waarover het vrijwillig openheid van zaken geeft. 
 
“Deze maatstaven leveren belangwekkende informatie over onze audit-praktijk en waar wij vooral in investeren,”zegt Mike Gallagher, managing partner assurance quality bij PwC . “Wij zijn in 2013 vrijwillig begonnen te rapporteren over onze TDPs, en sindsdien hebben we dat alleen maat uitgebreid.
Er komt steeds meer steun voor het idee van kwantitatieve metrieken om de kwaliteit van de accountantscontrole te meten. Onze TDPs lijken veel op wat bijvoorbeeld de PCAOB en anderen firm-level Audit Quality Indicators (AQIs). Wij steunen van ganser harte alle pogingen en initiatieven om best practices rond het gebruik van AQUI’s te bevorderen.”
 
Naast technologie (analytics)  wijst het document ook het belang van aspecten als ‘the right tone at the top’, opdrachten aanvaarden of niet, human capital strategieën en hoe deskundige medewerkers te werven, behouden en optmale kansen te geven.
Gerelateerde artikelen